Teriyakimunakoisoa

Munakoisoa harvemmin tulee valmistettua ja usein sitä tulee pyöriteltyä kaupassa ja mietiskeltyä mitä kummaa tästä voisikaan valmistaa. Tässä on yksi ohje kasviruuan ja vähän aasialaisen tyylisuunnan ruokiin tykästyneille. Helppoa ja maukasta.

Munakoisoa teriyakikastikkeessa

Tarvikkeet:

Munakoiso 1 kpl

Oliiviöljyä loraus jos toinenkin

cashew-pähkinöitä iso kourallinen

sipulia 1-2 kpl, uudet sipulit varsineen

valkosipulia 1-2 kynttä, jos olet valkosipuliin hurahtanut

chilipaprika 1 kpl tai kuivattua chilirouhetta purkista

valmista teriyaki-kastiketta purkista 1-1,5dl

vettä

voinokareet

 

 

Munakoiso puoliksi ja ristikot

Munakoiso pannulla

Munakoiso paistettuna

Pähkinät pannulla

Pähkinät, sipulit ja chili

Työvaiheet:

1.) Leikkaa munakoiso pituussuuntaan halki. Leikkaa munakoisoon ristikot kuvan mukaisesti, mutta jätä kuoriosa yhtenäiseksi.

2.) Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja reilu voinokare. Kun pannu on kuuma ja voinokare suht sulannut, asettele munakoisot leikkuupinta alaspäin pannulle. Paista näin 2-3 minuuttia, lisää sen jälkeen vettä pannulle 1-1,5 dl ja anna munakoisojen kiehua noin 8 minuuttia, kunnes munakoison sisäosa on pehmeää. Nosta munakoisot erilliseen astiaan leikkuupinta ylöspäin.

3.) Pyyhi paistinpannu talouspaperilla, laita takaisin levylle ja lorauta oliiviöljyä ja voinokare pannulle. Laita pannulle reilu kourallinen pähkinöitä ja anna olla hetki. Lisää sipulit ja chilipalat tai rouhe. Sekoittele lastalla rauhassa pari minuuttia. Lisää teriyakikastiketta noin 1-1,5dl ja vettä noin 0,5dl. Sekoittele lastalla parin minuutin ajan.

4.) Kaada kastike pannulta munakoisojen päälle. Valmis!

Kastike

Kastike

Kastike ja munakoisot

Valmis!