Broileria ja juureksia uunipadassa

Broiler maistuu aina ja uuniruuat erityisesti. Tämä broiler uunipadassa vaatii tosin vähän muutakin kuin ainesten kaatamisen pataan, mutta on kyllä vaivan väärti. Tässä on vähän aasialaista tyyliä, mutta sopivasti suomalaisittain toimiva juttu. Ja kyllä, tämä on totta, tähän ei lisätä suolaa tai pippureita. Kaikki maku ja suola tulee marinadista, öljyistä ja kanaliemikuutioista.

Käyttämällä tässä vaikkapa broilerin koipireisiä, saat tästä kustannustehokkaamin ruokaa pöytään. Tässä padassa tarvittavat pähkinä- ja seesamiöljy tietysti tuovat vähän kustannuksia, niitä ei useinkaan joka kodissa vakiona ole, mutta kun kerran teet tätä ruokaa, uskon, että öljyt eivät mene hukkaan. Sherryhän nyt ei hukkaan mene tietenkään muutenkaan :D

Broileria ja juureksia uunipadassa

Raakaa broileria ilman marinadia

Portobellot siivutettuina

Ainekset

Broilerit wokissa

Broileria ja juureksia uunipadassa

Aineet:

1 sipuli pilkottuna muutamaan osaan

2-4 cm pätkä inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna muutamaksi palaksi

Puolikas purjo silputtuna paloiksi. Voit käyttää tässä vihrää osaa purjosta tai vaaleaa osaa omien mieltymystesi mukaan. 

Puolikas bataatti paloina

2 kpl kuorittua porkkanaa isohkoina paloina

4 kpl valkosipulikynsiä

2 iso portobelloa tai muutama herkkusieni tai vaikka suomalaisia metsäsieniä siivuina

2 rkl soijaa tai teriaki-kastiketta

2-3 rkl sherryä 

pähkinäöljyä

seesamiöljyä

2 kanaliemikuutiota ja 4 dl vettä

3-4 rkl maissitärkkelystä ja 1,5-2 dl vettä

Broileria 500g, tämä voi olla rintafilepalaa tai vaikka koipireisiäkin, jos sellaisia sattuu kotona olemaan.

 

1.) Marinoi broilerin lihat sekoittamalla niihin soija tai teriaki-kastike 2 rkl ja luraus sherryä. Sekoita ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin 15-20 min. Sillä aikaa valmistele juurekset.

 

2.) Kuori bataatin puolikas ja leikkaa se sopiviksi kuutioiksi, älä turhaan ole liian tarkka, ihan reilut palat on hyvä.

Silppua purjon puolikas, huuhtele lehtien välit huolella, niihin jää usein maa-ainesta.

Kuori sipuli ja pilko roisisti noin 6-8 palaan.

Kuori 4 kpl valkosipulinkynsiä.

Kuori 2 porkkanaa ja paloittele reilusti muutamiin paloihin.

Siivuta sienet. Jos sinulla on vaikkapa kuivattuja sieniä, laita ne likoamaan vesitilkkaan hetkeksi ennen käyttöä.

 

3.) Kaiva wokkipannu liedelle valmiiksi. Ota broilerpalat marinadista paperin päälle, jotta marinadia ei tule pannulle niin paljon lihan mukana.  Kuumenna pannu ja lisää pannulle luraus seesamiöljyäja pähkinäöljyä, molempia yhtä paljon. Nyt tässä on tärkeää se, että pannu on kuuma. Jos lihat ovat märkiä, räiskyy kuuma öljy turhaan ja kipeästi  sormillesi. Lihat eivät saisi myöskään alkaa pannulla kiehua, se kertoo siitä, että pannu ja öljy ei ollut tarpeeksi kuuma tai että broileria tuli pannulle niin paljon, että pannun lämpö hiipui, eikä nopeaa ruskistamista tapahdu. Lihojen kiehumista emme toivo, mutta jos niin kuitenkin tapahtuu, ei ruokasi suinkaan ole piloilla. Silloin kannattaa pitää levyn teho täysillä ja nopeasti kauhoa vähän kiehuvaa lientä pannusta vähemmäksi, siten että lihojen ruskistuminen voi tapahtua. Paista lihat pannulla ja kaada ne uunivuuan pohjalle.

 

4.) Laita wokkipannu takaisin liedelle ja lisää luraukset molempia öljyjä vähän lisää. Kippaa kuumalle pannulle sipulit, purjot, valkosipulit, inkiväärit ja porkkanat. Sekoittele rauhassa ja kippaa perään sieniviipaleet. Käääntele rauhassa kauhalla. Lisää kanaliemikuutiot, jotka olet sekoittanut kuumaan veteen. Sekoita, anna kuplien näkyä, sen jälkeen kaada lirutellen sekaan koko ajan sekoitellen maissitärkkelys, jonka olet sekoittanut veteen. Sekoita ja kun seoksessa on kaunis kiilto, ota levy nollille ja siirrä wokin sisältö uunipataan lihojen päälle.

 

5.) Siirrä pataan myös bataattipalat, jotka siis edelleen ovat raakoja. Voit sekoitella kaikki padan ainekset ja laittaa päälle kannen. Siirrä pata uuniin, jossa 175 astetta ja pidä pata uunissa 40-45 minuuttia.

 

6.) Voit tarjota padan keitetyn riisin kanssa tai vaikka noineen vihreällä salaatilla.

 

 

 

Aineet wokkipannulla

Lisää sienet

Lisää kanaliemi

Lisää maissitärkkelys

Kaunis kiilto!

Pata uuniin 175 astetta noin 40 min.

Pata valmiina!

Nam!