Kukkakaalimuusi

Kukkakaalista on moneksi, myös herkulliseksi muusiksi. Usein kukkakaalista valmistetaan gratiinia tai on totuttu syömään se höyrytettynä aterian lisukkeena, mutta  kukkakaalimuusi on positiivinen yllätys, jolla saa vaihtelua lautaselle. Tätä VHH-ruokailijoiden suosikkia kannattaa kokeilla, vaikka ei mitään erityistä ruokavaliota noudattaisikaan.

Kukkakaalimuusi

Tarveaineet:

0,5 kg kukkakaalia paloiteltuna pieniksi paloiksi

Vettä keittämiseen sen verran, että kattilassa kukkakaalin palaset peittyvät

1 kpl kasvisliemikuutio

1 kpl uusi sipuli vihreine varsineen päivineen

Voita muutama nokare (max 50g)

Pippurisekoitusta

Juustoraastetta 1 dl (emmental tai mozzarella tms., mistä pidät)

Suolaa hyppysellinen eli reilusti alle 0,5 tl

 

Työvaiheet:

1.) Laita pienityt kukkakaalin palaset kattilaan. Voit käyttää halutessasi myös vihreitä terälehtiä, mutta jätä kovat lehtiruoteet pois. Lisää vettä sen verran , että kukkakaalit peittyvät. Kattila liedelle ja käännä teho täydelle. Lisää keitinveteen 1 kpl kasvisliemikuutio ja silputtu sipuli. Keitä kukkakaalit ja sipulit pehmeiksi. Voit halutessasi jättää sipulin pois, jos sipuli ei sinua saa hurraamaan innosta :D

2.) Siivilöi kypsistä kukkakaaleista vesi pois. Ota osa keitinvedestä talteen, jos tarvitsee lisätä sitä muusia tehdessä. 

3.) Lisää kuumiin kukkakaalinpalasiin voita, pippurisekoitusta myllystä muutama kierros ja juustoraste sekä suola. Sekoita koko komeus vatkaimella pehmeäksi muusiksi. Jos näyttää siltä, että haluat muusistasi letkeämpää, lirauta keitinlientä vähän joukkoon ja sekoita.

4.) Maistele, että suola ja pippuri on sinun suuhusi juuri sopiva, voit halutessasi lisätä suolaa ja pippuria, mutta muista sekoittaa kunnolla lopuksi. Nauti!

 

 

 

 

Kukkakaalit pienittynä kattilaan

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio

Siivilöi kypsät ja kuumat kukkakaalit

Tarveaineita

Kukkakaalit, voita ja juustoraastetta

Kukkakaalimuusi valmiina lautaselle, slurps :D