Marinoidut punasipulirenkaat

Punaviinimarinoidut punasipulirenkaat on helppoja tehdä vaikka vasemmalla kädellä ja silmät kiinni. Esteettisen ulkonäkönsä lisäksi maistuvatkin vielä hyviltä, mikä tietysti mahtavaa plussaa vaikka keitettyjen kananmunien kanssa tai jonkin salaattitarjottimen osana. Jos jollain alkoi nyt pupillit suurentua ja suussa napsua miettin punkkua, on ikävä tuottaa pettymys, sillä tässä ohjeessa käytetään punaviinietikkaa, ei varsinaisesti punaviiniä. Silti älä missaa tätä ohjetta, sillä tämä on aivan käsittämättömän hyvää...

 

VINKKI: Jos et oikein välitä punaviinietikasta tai muuten haluaisit vaihtelua, voit koittaa erilaisia viinietikoita, esim. riisiviinietikkaa.

Marinoidut punasipulirenkaat

Marinoidut punasipulirenkaat

Aineet:

2 kpl isoja punasipuleita

0,5-0,75 dl punaviinietikkaa

2-3 rkl sokeria

1-1,5 tl suolaa

1-1,5 rkl öljyä

pippurisekoitusta myllystä, voit lisästä punapippurirouhetta, joka on kaunista ja maukasta.

Jos haluat, tillisilppua ja kevätsipulia pienittynä tai yrttejä oman valinnan mukaan

 

1.)Sekoita kaikki liemiaineet hyvin keskenään pienessä kulhossa, sekoitetaan hyvin kylmänä yhteen. Tätä lientä ei kuulu lämmittää.

2.)Kuori punasipulit ja pyri tekemään terävällä veitsellä sipuleista ohuita kauniita renkaita. Vähemmän kauniitkin toki kelpaavat, sillä makuhan tässä ratkaisee :D

3.)Silppua tillit ja ruohosipulit tai kevätsipulit tai mitä yrttejä nyt oletkaan keksinyt tähän kaupasta kaapata mukaasi ja sekoita kaikki ainesosat yhteen.

4.)Anna sipulirenkaiden marinoitua vähintään 2-3 tunnin ajan jääkaapissa ennen käyttöä.

5.) Nautitaan :)

 

 

 

Terävälle veitselle tarvetta

Sekoita neste sipulirenkaisiin

Kaunista!