Metsäsienipasta

Metsäsienet sopivaan monien raaka-aineiden kaveriksi ja nyt valmistui yksinkertainen ja nopea setti pastan ja kerman kanssa.

VINKKI: Kuivaa metsäsienet, jolloin ne säilyvät jopa useita vuosia. 

Metsäsienipasta

Metsäsienipasta

3,5-4 dl kuivattuja sieniä

4-5 dl vettä

1 keskikokoinen porkkana suikaloitu kuorimaveitsellä

1 kpl  iso punasipuli

3 kpl valkosipulin kynsiä

2 rkl ketsuppia tai tomaattipyrettä

1 rkl oreganoa tai pizzamaustetta

pippurisekoitusta myllystä

1 -1,5 tl suolaa

0,5 tl chilirouhetta

1 rkl kuivattua ruohosipulia

n. 2 dl kermaa

6-7 kieppiä taglietelle-pastaa

Kunnon klimppi voita paistamiseen

 

1.) Asettele kuivatut sienet veteen turpoamaan noin 1 tunnin ajaksi.

2.) Kuumenna paistinpannu tai wokpannu ja lisää voita paistamiseen

3.) Kuumenna pikkukattilaan vettä noin 1,5-2 litraa

4.) Kuullota punasipuli ja valkosipulit paistinpannulla, lisää porkkanasuikaleet

5.) Laita pastakiepit kiehuvaan veteen kypsymään

6.) Valuta sienistä vesi pois ja kippaa sienet pannulle sipulien ja porkkanoiden kaveriksi

7.) Lisää pannulle mausteet ja sekoittele

8.) Lisää pannulle kypsät pastat ja sekoittele

9.) Lisää kerma ja sekoittele

10.) Maista ja mausta tarvittaessa

 

 

 

 

Metsäsienipasta

Aineet pannulla

Metsäsienipasta

Kypsennä tagliatellet

Metsäsienipasta

Loppusuoralla