Sinappibroilerpalat

Jos epäilet, että sinappi ei kuulu broilerin kanssa kimppaan, epäilet turhaan. Broiskupalat, sinappi, smetana, sienet ja yrtit, siinä on sellainen yhdistelmä että päässä pyörii silmät, jaloissa sukat ja kieli häipyi jonnekin broilerin vanavedessä...

 

VINKKI: Jo et vielä osaa sienestää, koskaan ei ole liian myöhäistä opetella! Aina voi oppia uutta ja mikään ei ole niin kivaa kuin mennä metsään kahvit ja eväät selkärepussa. Sopivan kiven tai kannon päällä voi istuksia ja nauttia kahvit! Hanki itsellesi kunnollinen sienikirja tai lataa kännykkääsi sienen tunnistussovellus. Metsäsienissä on paljon enemmän makua kuin kaupan herkkusienissä.

 

Kun sanotaan, että kerää vain ne sienet, jotka tunnet, voit silti rauhassa jättää metsään punaiset kärpässienet, vaikka takuuvarmasti tuntisitkin ne :D Jos kärpässienen lisäksi tuntisit vaikkapa vain kanttarellin ja suppilovahveron, näilläkin tiedoilla sienisaalis voi metsästä olla aivan huikea...

Jos kuitenkaan et pääse metsään asti, käytä hyväksesi vaikkapa paikallisen torin tarjontaa.

 

Sieniä kannattaa opetella keräämään ja kuivaamaan, palaamme syksyn kuluessa myös näihin taitoihin!

Sinappibroilerpalat

Sinappibroilerpalat

Aineet: 

8 kpl broilerin rintafileitä

1-2 dl makeahkoa mietoa sinappia, esim. Yyterin sinappi tai Matin Mainio

1 dl valkoviiniä

2,4 dl smetanaa (2 prk Pirkka smetanaa)

1-2 dl (jälkiruokakulhollinen) kuivattuja tatteja tai metsäsieniä tai kaupan herkkusieniä

1 rkl paprikajauhetta

Pippurisekoitusta myllystä maun mukaan noin 1 rkl

1 rkl yrttimausteseosta (kuivattua)

0,5 dl hienonnettua tuoretta korianteria

1 kpl sipulia pienittynä

2 valkosipulinkynttä pienittynä

1 kevätsipulin varsi pienittynä

1 kpl kanaliemikuutio

1 tl suolaa

1 rkl broilermauste tai vastaava

voita paistamiseen

 

Työvaiheet:

1.) Voitele filepalat sinapilla ja anna marinoitua jääkaapisa noin 3 tuntia. Voit tehdä filepaloihin viiltoja marinoinnin tehostamiseksi.

 

2.) Lado marinoituneet broilerpalat voideltuun uunivuokaan.

 

3.) Valmista maustekastike: Sekoita valkoviini, smetana, suola, paprikajauhe, pippurisekoitus, broilermauste, yrttisekoitus, korianteri keskenään.

 

4.) Jos käytät kuivattuja sieniä, ota ne likoamaan n. 2 dl vettä ja anna liota ainakin 30 minuuttia.  Jos käytät kaupan herkkusieniä, pilko niitä noin 2 dl pieniksi paloiksi. Paista sienet pannulla ja lisää 1 kpl kanaliemikuutioita.

 

5.) Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja kevätsipulinvarret pieniksi.

 

6.) Ripottele pilkotut sipulit uunivuokaan broilerpalojen päälle.

7.) Kaada sienet pannulta uunivuokaan broilerpalojen päälle.

8.) Lisää broilerpalojen päälle maustekastike.

9.) Laita uunivuoka uuniin, 225 astetta ja paista noin 45-50 minuuttia. 

10.) Ota uunista ja anna vetäytyä hetki. 

 

Tarjoile riisin tai uunijuureksien ja salaatin kanssa.

 

 

Broilerpalat

sinappihuntuun

Broilerpalat

jääkaappiin sinapin kera noin 3 tunniksi

Sinappibroilerpalat

perusaineet

Sienet

liota metsäsieniä tai pilko kaupan herkkusieniä

Paista sienet

ja lisää 1 kanaliemikuutio ja vähän vettä

Broilerpalat

uunivuuassa

Broilerpalat

pilkotut sipulit ja paistetut sienet

Maustekastike

valmista maustekastike

Broilerpalat

kaada maustekastike päälimmäiseksi

Broilerpalat

uuniin 225 astetta

Broilerpalat

voit käyttää paistomittaria apuna

Broilerpalat

Valmis!

Broilerpalat

Syömään!