Pikkusiikaa pestolla

Kaupan pannusiikaa ei ole pakko valmistaa pannulla, vaikka myyntinimike viittaa vahvasti pannulla paistamiseen. Nämä pienet siiat on täytetty pestolla ja kevätsipulilla + tuoreella tilillä ja kypsennetty uunissa. 

 

VINKKI: Tätä ohjetta voi soveltaa isompiin siikoihin tai siikafileiden kanssa.

Pikkusiikaa pestolla

Pannusiiat vuokaan vatsapuoli ylöspäin

Silputtu kevätsipuli ja tilli

Lisää pesto

Sekoita...

Lisää täyte siikojen sisälle

Pikkusiikaa pestolla

Aineet:

Muutama (7-9 kpl) pieni pannusiika

1 dl silputtua kevätsipulia

kourallinen silputtua tuoretta tilliä

1 prk vihreää pestoa

4-5 kpl kirsikkatomaatteja

Sitruunasiivu tai puolikas, josta puristetaan sitruunamehua

Pippurisekoitusta myllystä

Suolaa

Voita paistovuuan voiteluun

 

 

Ohje:

 

1.)

Tähän on paras pienehkö vuoka, jossa suhteellisen korkeat reunat siten, että siiat pysyvät vuuassa "kaatuilematta".

 

Voitele vuoka runsaalla voinokareella, älä säästele, tähän ei tule mitään liemiä...

Asettele pikkusiiat vuokaan vatsapuoli ylöspäin limittäin.

Ripottele suolaa ja jauha pippurisekoitusta myllystä siikojen päälle.

 

2.)

Valmista täyte pilkkomalla kevätsipulia kulhoon noin 1 dl.

Silppua tuoretta tilliä kourallisen verran ja kaada se kulhoon silputun sipulin päälle. Tyhjennä vihreä pesto kulhoon ja sekoita.

 

3.) 

Lusikoi täyte pikkusiikojen sisään. Viipaloi kirsikkatomaatit ja asettele viipaleet siikojen väleihin. Purista sitruunasta mehua siikojen päälle. Ripottele vielä lopuksi suolaa ja jauha myllystä pippurisekoitusta siikojen päälle, jos haluat varmistaa kunnon maustamisen.

 

4.)

Paista uunissa 200 astetta noin 30 minuuttia.

 

Siiat täytettynä

Purista päälle sitruunamehua

Kirsikkatomaatin siivut väleihin

Hyvät värit!

Kypsennyksen jälkeen!