Tonnikalalasagne

Tonnikalasta saa herkullisen lasagnen, kunhan muistaa pitää tonnikalan määrän kohtuullisena, jolloin maku pysyy täyteläisenä ja sopivan pehmeänä. Lasagnesta saa hauskan, kun käyttää pinaattilasagnelevyjä.

Tonnikalalasagne uunissa.

 

Aineet:

Vajaa paketillinen lasagnelevyjä oman valinnan mukaan

Voita uunivuuan voiteluun

Tonnikalakastike

1 prk tonnikalapaloja vedessä

Nokare voita

1 prk tomaattimurskaa

1 rkl tomaattipyrettä (tuubipyre tähän hyvä)

2 kpl valkosipulikynttä

Kourallinen silputtua tuoretta tilliä tai noin 1 tl kuivattua tilliä

1 sipuli silputtuna

1 prk (2dl) ruokakermaa tai tavallista kermaa

Pippurisekoitusta hienonnettuna

Sitruunamehua noin 2 rkl verran

Valmistus:

Kuori ja silppua sipulit, laita kattilaan nokare voita ja kattila liedelle lämpenemään. Kun voi sulaa, lisää sipulit, pyörittele hetkinen ja lisää tonnikala purkista liemineen, tomaattimurska ja tomaattipyree. Pyörittele noin 5-10 minuuttia kunnolla kuumaksi ja lisää kerma ja tillisilppu ja sitruunamehu ja pippurisekoitus, kuumenna koko ajan sekoitellen.

Juustokastike:

Noin 20g eli sopiva klimppi voita ja loraus oliiviöljyä

1,5-2 runsasta ruokalusikallista vehnäjauhoja

noin 7-8 dl  maitoa

2 dl juustoraastetta tai vähemmän juustoraastetta ja lisäksi jotain sulavaa tuorejuustoa (tähän voi käyttää sopivasti jotkut purkinpohjat sulatejuustoista)

ripaus suolaa

pippurisekoitusta tai valkopippuria(käytä varoen, valkopippuri on reilusti käytettynä kitkerää)

Valmistus:

Tämä juustokastike valmistetaan jokaiseen lasagneen samalla tavalla, eli kattilaan voita ja oliiviöljyä; kun voi sulaa, lisää vehnäjauho, sekoita, älä ruskista. Lisää maito, sekoita ja kuumenna kunnes jauhoklimpit ovat tasoittuneet, lisää juustot, suola ja pippuri koko ajan sekoitellen. Kun kastike on tasaista, voi aloittaa lasagnen kerrostamisen vuokaan.

Asettelu vuokaan:

1.) Voitele vuoka voilla

2.) Aloita kauhalla tonnikalakastiketta, levitä se vuuan pohjalle

3.) Jatka asettelemalla lasagnelevykerros

4.) Lasagnelevyhen päälle tonnikalakastiketta tasaisesti

5.) Lisää juustokastiketta tasaisesti

7.) Jatka kerrostamista (lasagnelevyt, tonnikalakastike, juustokastike), kunnes olet käyttänyt kaikki aineet. Yritä saada sopivat kerrokset siten, että kastikkeita ei jää ja että päälimmäiseksi kerrokseksi jää juustokastikekerros. Halutessasi voit laittaa päälle juustoraastetta. Huomioi, että vuoka ei tule niin täyteen, että kastikkeet kuplisivat uunissa uunin pohjaan. Jos vuoka tuli täyteen, asettele uunipelti uunin alatasolle ja laita leivinpaperi pellille, jolloin mahdolliset ylikuplimiset on helpompi siivoilla leivinpaperilta.

8.) Paista noin 200-220 astetta noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä rauhassa noin 15 minuuttia uunin jälkeen.  

 

Tomattimurska ja tonnikala

Tonnikalakastike

Juustokastike valmistuu

Kerroksittain runsaasti kastikkeita

Lasagne uunissa