Tonnikalariisivuoka

Tonnikalasta pitäville helppo ja riittoisa ruoka, jonka valmistus tapahtuu uunivuuassa. Tätä on myös helppo modifioida sen mukaan mitä kulloinkin jääkaapista löytyy. Tässä yksi versio.

Tonnikalavihannesriisivuoka

Tonnikalavihannesriisivuoka

Tähän tarvitaan uunivuoka n.30x30x6 cm tai vastaavan kokoinen reilu uunivuoka, joa tulee voidella voilla tai ruokaöljyllä.

Tarveaineet:

2 prk laadukasta tonnikalapalaa, saa olla öljyssä tai vedessä, huomioi tämä kaurakerman tarpeessa.

3-3,5dl riisiä, joka keitetään suolavedessä kypsäksi.

3-4 "vartta" varsiselleriä

0,5 kesäkurpitsaa

n.5-7cm pala purjoa pienittynä

1 kpl punainen paprika paloina

2 pientä porkkanaa raastettuna

1 tlk tomaattimurskaa

2 prk (4dl) kaurakermaa

0,5dl tillisilppua

Halutessasi voit lisätä myös herkkusienipaloja.

Ripaus chilijauhetta

Muutama kieppi myllystä pippurisekoitusta

1-2 tl suolaa

 

Työvaiheet:

1.) Keitä ja siivilöi riisi

2.) Pilko kaikki tarveaineet

3.) Sekoita kaikki tarveaineet, paitsi kaurakermat, isossa kulhossayhteen ja sekoita mukaan myös mausteet. 

4.) Kaada kaikki aineet kulhosta voideltuun uunivuokaan. Tasoittele.

5.) Lisää kaurakermat uunivuokaan.

6.) Paista vuoka 175 astetta ensin noin 45 min, jonka jäkeen 200 astetta noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

7.) Nauti :)

 

Tarveaineita

Sekoitettuna pilkotut aineet, riisi ja tonnikala

Uunivuuassa kaurakermoineen, valmiina uuniin

Uunissa

Valmis!