Silakkarullat uunissa

Silakka on kala, joka etenkin rannikkoalueilla on kaupoissa hyvin edustettuna. Kun silakkafileet ovat tarjouksessa, älä epäröi ostaa niitä ja toteuttaa helppoa ja makoisaa kalaruokaa, tässä yksi esimerkkiohje. Silakkarullien kanssa voit valmistaa keitettyjä kananmunia, uusia perunoita, kesäistä rosollia uusista aineksista. Taivas on rajana :)

 

Silakkarullat, helppoa ja hyvää!

Silakkarullat uunissa

Valitse vuoka, johon arvelet mahtuvan rullat, jotka valmistat. Tarpeen vaatiaessa voi myös rullia laittaa kahteen kerrokseen, jos omistat pienen vuuan ja olet innostunut ostamaan fileitä enemmänkin.

Tarveaineet:

Voita muutama ruokalusikallinen vuuan voiteluun ja lopuksi rullien päälle nokareet.

Silakkafileitä oman halusi ja tarpeesi mukaan, määrä ei tässä ohjeessa ole tärkeä.

Kevätsipulia tai sipulinvarsia pieneksi silputtuna omavalintainen määrä.

Suolaa

Pippurisekoitusta myllystä

Majoneesia 

Tomaatimurskaa tai pyrettä

Kermaa tai kaurakermaa, chilimaustettuna tms. omien makujen mukaan.

Tillisilppua

 

Työvaiheet:

1.)Voitele vuoka voilla ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen

2.) Levitä leivin- tai voipaperi leikkuulaudalle, levitä ostamasi silakkafileet paperille vierekkäin.

3.) Sivele silakkafileille ohulti majoneesia, se voi olla maustettua tai maustamatonta

4.) Ripottele silakkafileille suolaa, pippurisekoitusta, tillisilppua, kevätsipulisilppua.

5.) Kääri fileet rulliksi aloittamalla ohuemmasta päästä. Asettele rullat vuokaan vieriviereen.

6.) Sekoita liemi: Kerma tai kaurakerma ja tomaattipyrettä, sekoita kunnolla. Valuta liemi vuokaan silakkarullien päälle ja lisää tillisilppua ja kevätsipulisilppua ja muutama voinokare.

7.) Peitä vuoka foliolla tai kannella ja laita uuniin n. 30 min.  Poista kansi ja anna paistua vielä 10-15 min. kunnes väri on kaunis.

 

 

 

Esivalmistelut

Majoneesi ja tilli

Majoneesia ohuelti

Valmiina rullailtaviksi

Kerma ja tomaattipyre

Seos on kaadettu fileiden päälle

Valmis!