Inkiväärishotti

Tässä shotissa ei ole prosentteja, joten on parasta varautua limakalvoilla tapahtuvaan kuumotukseen ihan terveysnäkökulmasta.  Inkiväärin kerrotaan vähentävän tulehdusta ja kipua, porkkana puolestaan huikea betakaroteenin lähde ja appelsiinin C-vitamiini sekä hunajan makeus kruunaavat tämän huikean shotin. Pieni varoituksen sana lienee tarpeen, tähän huikeaan aamushottiin voi jäädä todella koukkuun 😘

Inkiväärishotti on helppo valmistaa, mutta valmistukseen tarvitset jonkinmoisen mehustuslaitteen. Paras ja testattu laite on mehustin, jossa on ruuvimainen puristava mäntä joka puristaa mehut tehokkaasti. Parasta tässä mehustimessa on, että mehustimen erotteleman kuiva-aineksen voit käyttää vaikkapa sämpylätaikinaan ja saada aikaan makoisat sämpylät. 

Inkiväärishotti

Aineet:

2-7 cm pätkä inkivääriä riippuen siitä oletko kuinka paatunut inkiväärikonkari

2 isoa porkkanaa

4 appelsiinia

5dl-8dl vettä

2-3 rkl hunajaa

Työvaiheet:

1.) Purista mehupuristimella mehuksi kuoritut porkkanat, kuoritut appelsiinit ja kuoritut inkivääripalat. Mehua pitäisi tulla tästä yht. vähintään 5dl.

2.) Lämmitä vettä noin 1dl verran ja liuota siihen hunaja

3.) lisää hunajavesi kylmään veteen siten, että saat kokonaisnestemääräksi noin 1-1,3 litraa. Jos olet vanha konkari inkiväärin kanssa, voit jättää vesimäärän pienemmäksi, jolloin shotti on väkevämpi. Pullota shotti ja säilytä jääkaapissa, tämä säilyy useita päiviä.

Suosittelen tätä shottia nautittavaksi vaikkapa aamuisin vähintään 1-2dl verran. 

inkivääri, porkkanat ja appelsiinit
inkivääri, porkkanat ja appelsiinit
Kuori ja paloittele
Kuori ja paloittele
Inkivääri puristimeen
Inkivääri puristimeen
Puristin: mehu ja kuiva-aines erottuvat
Puristin: mehu ja kuiva-aines erottuvat
mehua vähintään 5dl
mehua vähintään 5dl