Kebabliha omatekoisesti

Kebabliha omatekoisesti

Aineet:

1 kg naudan jauhelihaa 10%

1 kg naudan jauhelihaa 17%

 

Mausteet:

Pippusekoitus rouhe n. 1 rkl

Paprikajauhetta n. 1 rkl

Valkosipulijauhetta tai -rouhetta 1rkl

Oregano 1 rkl

Tacomaustetta 1 rkl

Chilijauhetta 1 rkl

Perunajauhoa 3 rkl

Chilikastiketta tai muuta maustekastiketta 1-2 rkl

 

Jos haluat maisteisempaa, lisää chilimausteen ja tacomausteen määrää.

 

Jaa jauhelihat kahteen osaan ja laita yleiskoneeseen vaivantumaan noin 5-8 minuutin ajaksi/osa. Jos et omista yleiskoneetta, on silloin käsin vaivattava voimakkaasti taikinaaa aivan vähintään puolen tunnin ajan. Tarkoitus on saada lihan rakeisuus pois ja lopputulokseksi liha, jossa koostumus on "sitko". Käsittele molemmat osat erikseen ja yhdistä ne kulhoon, johon lisäät mausteet ja perunajauho. Sekoita vatkaimella sekaisin kunnolla koko taikaina.

 

Muotoile koko taikina käsin komeaksi tiukaksi pötköksi. Ota kunnon pala leivinpaperia ja käytä sitä muotoilussa. Yritä saada aikaiseksi kunnon lihapötkö, joka on tiukka. Leivinpaperiin kääritty pötkö kääritään vielä folioon, johon painetaan veitsellä muutama kunnon reikä pohjaosaan. Aseta se uuniin ritillälle. Alaosaan aseta uunipelti, johon pötköstä valuu rasvat. Paista 100 asteessa noin 8-9 tuntia. Valmis pötkö viilennetään jääkaapissa ja voit vuolla siitä kylmänä kunnon siivuja veitsellä tai juustohöylällä. 

 

Liha monitoimikoneessa

Lihan rakenne muuttunut

Mausteita

Mausteita ja perunajauho

Chilikastike

Mausteiden sekoitus vatkaimella

Muovaile kunnon pötkilö

Käytä apuna leivinpaperia mupvailussa ja kääri leivinpaperiin

Leivinpaperiin käärimisen jälkeen kääri folioon, johon reijät

Paista 100 astetta ja 8-9 tuntia, vuole juustohöylällä

Helppoa vuolla lastuja

Ruskista lastut pannulla