Koskenlaskija-kana-kaurapasta

Tämä pastaruoka valmistetaan uunissa, vaikka voisihan sen valmistaa vaikka vokissakin. Helppo ja maukas ruoka, johon kannattaa varata iso uunivuoka.

Koskenlaskija-kana-kaurapasta

Koskenlaskija-kana-kaurapasta

Aineet:

Kaurapastaa puolikas pussi eli n. 250g

Yrttikuutio ja vettä 

3 kpl porkkanaa raastettuna

Puolikas parsakaalia pienittynä

1 kpl paprika pienittynä

700g-1kg broileria suikaleina tai paloittele isommat palat suikaleiksi

1 pieni kyssäkaali pienittynä

Puolikas paketti Koskenlaskija pippurijuustoa

pippurisekoitusta myllystä

suolaa

currymaustetta

paprikamaustetta

Kaffir-limettilehtiä 2 kpl tai limettimehua

Ruokakermaa 2 dl

vuuan voiteluun voita tai oliiviöljyä

 

Tarvitset melko laajan uunivuuan tähän, jonka voitelet voilla tai sivelet oliiviöljyllä. 

 

Työvaiheet:

1.)Keitä puolikkaan pussin verran kaurapastaa vedessä, johon on sekoitettu oman maun mukainen yrttikuutio. Pastaa ei tarvitse huuhtoa, jos keittämisen jälkeen vesi on imeytynyt pastaan hyvin.

 

2.) Jos olet ostanut broileria isompina paloina, paloittele se pienemmiksi paloiksi tai suikaleiksi. Tässä ei haittaa vaikka broileri olisi ostettu valmiiksi marinoituna. Halutessasi voit huuhtoa marinadin pois broilerpalojen pinnasta kylmällä vedellä. Kypsennä broileripalat tai -suikaleet paistamalla pannulla ja mausta ne: suolaa n. 1 tl, currymaustetta n. 1tl,  paprikajauhetta n. 1tl ja pippusekoitusta n. 1 tl. Laita pannulle limelehdet jo heti alkuvaiheessa tai purista limemehua.Voit lisätä myös yrttimausteita halutessasi.

 

3.) Raasta 3 kpl porkkanaa, silppua puolikas parsakaali, kuori ja kuutioi pieniksi 1 kpl kyssäkaali, kuutioi 1kpl paprikaa. Näitä ei tarvitse pannun kautta käyttää.

 

4.) Sekoita kaikki yhteen isossa kulhossa, paistetut broilerit, keitetty kaurapasta ja pilkotut vihannekset. Lisää 2dl ruokakermaa ja paloittele pieniksi puolikas pakettia Koskenlaskijajuustoa, sekoita palat kulhoon. Muutaman palan voit pilkkoa vielä, jotka saat laittaa vuuan päälle ennen uunia.

 

5.) Voitele vuoka voilla tai sivele oliiviöljyllä. Kippaa kulhosta seos uunivuokaan, tasoita ja lisää juustopaloja koko komeuden pinnalle. Paista uunissa 200 astetta noin 30 min.

 

 

 

Kyssäkaali pienittynä

Paprika pienittynä

Raasta kuoritut porkkanat

Parsakaali pienittynä

Broilerit pieniksi

Koskenlaskija viherpippuri

Kaurapastaa

Liemikuutio pastan keitinveteen

Sekoita kaikki yhteen

keitetty pasta, ei tarvitse huuhtoa

Uunissa

Valmis!

Nam :)