Galchi jorim -mausteista kalaa

Jos makunystyrät ovat virittäytyneet kalaruokien ja chilin taajuuksille ja jos aasialainen ruoka saa syljenerityksen toimimaan, olisi parasta viritellä pannua hellalle ja kokeilla tätä korealaisen keittiön ohjetta. 

 

Galchi jorim - mausteista kalaa

Galchi jorim -mausteista kalaa

Aineet:

4 kpl/500g pannusiikoja tai jotain muuta kalaa

muutama retiisi tai sopiva pätkä retikkaa kuorittuna ja viipaloituna 

1 kpl sipuli paloiteltuna

1 kpl  chilipalko pienittynä

2-3 kpl kevätsipulinvarsia paloiteltuna tai reilusti ruohosipulia

0,5 dl vettä

Chilikastiketta, jonka ohje ohessa

 

Chilikastike:

2-4 rkl soijakastiketta (2 rkl = suolattomampi lopputulos)

2 rkl kalakastiketta

0,5-1 rkl gochujang-tahnaa

1 rkl kuivattua chilirouhetta, jos haluat kunnolla chilin makua (en käyttänyt)

2 rkl riisietikkaa (rice vinegar)

inkivääriä pieni pätkä paloiteluna tai raastettuna

3 valkosipulinkynttä

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään

 

Voit käyttää mitä tahansa kalaa tähän, tässä ohjeessa on nyt käytetty suomustettuja pannusiikoja, joita isoimpien markettien tarjonnassa ajoittaittain. Käytä suomustettua kalaa tai lohta, jossa ei ole suomuja.

 

1.) Laita paistinpannu liedelle kuumenemaan ja mieleluusti saisi olla kannellinen pannu. Voit myös käyttää jonkin kattilan kantta, jos sen koko on pannuun sopiva.

 

2.) Laita lämpimän pannun pohjalle nokare voita ja lisää retiisipalat, sipulit ja  chilipalon palat pannulle. Lisää vettä noin 0,5 dl ja noin puolet chilikastikkeestasi. Kuumenna ja laita hetkeksi kansi päälle, anna porista hetki.

 

3.) Asettele kalapalat vihannesten päälle ja kaada päälle loput chilikastikkeesta. Laita kansi takaisin paikoilleen ja kuumenna. Seos saa kuplia hiljalleen. Lusikoi nestettä ja vihanneksia kalojen päälle ajoittain. Anna koko komeuden hautua n. 10-15 minuuttia kunnes kalat ovat kypsiä. 

 

4.)Tarjoile keitetyn riisin ja/tai salaatin kanssa.

 

 

Galchi jorim

Pilkotut retiisit, chilipalot, ruohosipuli ja chilikastike

Siikaa

kalaa noin 500g

Galchi jorim

Pannulla retiisit, sipulit, ruohosipuli, chilipalon palat, voita, vettä, chilikastiketta

Galchi jorim

Hautuneiden vihannesten päälle kalapalat ja loput chilikastikkeesta

Galchi jorim

Lasikannen alla pötköttävät kalat

Galchi jorim -mausteista kalaa valmiina...