Marinoitu inkivääri

Inkiväärin faneille marinoitu inkivääri maistuu. Valmistus vaatii vähän aikaa, ehkä jopa näppäriä sormia ja ehdottomasti terävää veistä. 

VINKKI: Valitse kaupan tiskiltä inkiväärin paloja, jotka eivät ole kovin kiemuraisia ja hoikkia, paksujen ja reilumpien palojen kuoriminen ja viipalointi on helpompaa. Voit maustaa marinointiliemen haluamallasi tavalla, esim. ripaus valkosipulia, chiliä tms.

Käyttämällä Himalajan vuorisuolaa saat liemestä vaalean punertavaa...

 

Inkivääri kuorittuna ja pilkottuna

Marinointiliemi keitetään

Liemi kaadetaan kuumana...

Marinoidut inkiväärit

n. 1 kg inkivääriä (kuorittu paino)

 

Liemi:

4,75 dl sokeria

3,25 dl väkiviinaetikkaa

3,25 dl vettä

3,5 tl suolaa

 

Kuori inkiväärit ja pilko ohuiksi viipaleiksi.

Siirrä inkiväärilastut kannelliseen lasipurkkiin, painele siivut tiiviisti purkkiin, jotta liemi riittää koko määrään. 

Valmista liemi mittaamalla liemen aineet kattilaan ja kiehauta liemi siten, että sokeri ja suola on sulannut ja sekoittunut.

Kaada liemi kuumana inkiväärien päälle lasipurkkiin, laita kansi paikoilleen ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Laita jäähtynyt purkki jääkaappiin, parin päivän kuluttua inkiväärit olisivat maistelukunnossa.