Maalaisperunasalaatti

Jos olet kyllästynyt kaupan perunasalaattitarjontaan, niin voit valmistaa sen myös itse edullisesti ja suhteellisen helposti.

Vinkki: Valitse jokin hyvä kiinteä perunalajike, esim. varhaisperunalajikkeista Siikli tai Annabelle.

Uuden vuoden juhliin voit valmistaa tämän vaikkapa siiklistä.

Osta varhaisperunaa, josta kuori jää helposti sormiin kokeiltaessa

Perunat keitetään miedossa suolavedessä

Kypsät jäähdyteyt perunat paloiksi, lisää tillit ja mausteet

Sekoita ja maista!

Yhteinen konaisuus perunasalaatti ja savulohitarjoilu

Maalaisperunasalaatti

n. 18 kpl pienehköjä tai keskikokoisia varhaisperunoita, esim. siikli

n. 2-3 tl suolaa

pippurisekoitusta myllystä

1-4 kpl valkosipulinkynsiä paloiteltuna mahdollisimman pieneksi

n. 2 dl mauste- tai suolakurkkua pienittyinä paloina

2 tl sitruunamehua

väh. 3 rkl tillisilppua

pieni purkki  (n.60g) kapriksia, joista liemi valutettu pois

silputtua kevätsipulia maun mukaan

2-3 rkl öljyä

2-3 rkl makeahkoa sinappia, esim. Yyterin sinappi tai Matin Mainio tms.

 

Keitä perunat, varo ylikypsyyttä. Jäähdytä ja paloittele rouheiksi paloiksi kulhoon. Lisää muut ainekset, lopuksi öljyä ja sinappia, sekoita ja maista. Lisää mausteita maun mukaan.

Usein monet kammoksuvat sipulia tai valkosipulia, mutta sitä voi lisätä ruokiin todella hienoksi paloiteltuna ja vähän kerrallaan makuihin totutellen.

Kuvassa perunasalaatti on osana kokonaisuutta savulohitarjottimen kanssa.