Kaaliwokki

Tämä on kaalihullun lempiruoka, nopea valmistaa ja sopii erityisesti taco-mausteen faneille. Tätä wokkia voi varioida monin tavoin, runkona toimii jauheliha, kaali ja taco-mauste. 

Vinkki: voit käyttää tähän ruokaan maissia, vihreitä papuja, herneitä, hillosipuleita, purjoa, kyssäkaalia, paprikaa, kukkakaalia, pinaattia tai mitä ikinä keksitkään tai kaapistä löytyy. Tämä wokki on tehty niillä tarvikkeilla, joita kaapista löytyi juuri nyt.

Tähän ruokaan ei tarvitse lisätä nuudelia, riisiä tai perunaa, vaan maistuu ihan sellaisenaan.

Valmis wokki

Kaaliwokki

600g -800g naudan jauhelihaa +öljyä tai voita paistamiseen

1-2 sipulia pilkottuna

1-5 valkosipulinkynttä pilkottuna

2 porkkanaa paloina tai karkeana raasteena

1 varhaiskaali silputtuna

1 säilykepurkki kidneypapuja nesteineen (suolaliemi)

1 säilykepurkki ruskeita papuja nesteineen (suolaliemi)

vihersipulinipun vihreät varret silputtuna

1 kpl kesäkurpitsaa paloina

 

Mausteet:

n. 3 tl suolaa (maun mukaan)

Pippurisekoitusta myllystä

3 rkl timjamia tai yrttisekoitusta 

Taco-maustetta reilusti (Lähes koko 35g pussi (Kania) käytetty tähän wokkiin)

Muista maistaa maustamisvaiheessa ja mausta oman makuusi sopivaksi!

 

Lisää ruokatarvikkeet wokkiin kypsymisjärjestyksessä aloittaen jauhelihasta, jonka jälkeen levyn lämpötilan ei tarvitse olla täydellä teholla. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää muut ainekset kypsymisjärjestyksessä ja kääntele kahden lastan avulla. Lopuksi lisää mausteet ja maistele omaan makuusi sopivaksi. Wokki on valmis, kun kaikki aineet ovat kuumia, maustettuja ja sopiva purutuntuma on saavutettu.

 

 

 

Lisätty kidneypavut